De Gokkasten Geschiedenis
De plek waar mensen tegenwoordig op gokkasten spelen, gratis of voor geld? Juist, op het internet. Maar natuurlijk is aan het ontstaan van deze internet gokkasten een hele geschiedenis vooraf gegaan, in dit artikel een interessant stuk over de allereerste fruitautomaat tot aan de moderne online kasten die op het internet te vinden zijn.

De allereerste gokkasten waar men op speelde leken totaal niet op de hypermoderne machines die we tegenwoordig kennen. Natuurlijk zijn er nog wel een paar overeenkomsten maar in de loop der eeuwen zijn er veel veranderingen opgetreden. De meeste kasten die we nu zien hebben allemaal fruit symbolen maar dit is niet altijd zo geweest. De eerste gokkasten leken meer op een kaartspel zoals blackjack of poker en hadden dan ook de symbolen en nummers van een dek kaarten.

Vaak hadden ze 5 rollen met elk 10 speelkaarten erop. Op elke rol waren 3 kaarten in de reeks weggelaten uit het normale kaartspel dat dertien kaarten per symbool heeft. Als de speler 3 of meer dezelfde kaarten op een rijtje kreeg dan had hij prijs. Deze prijzen waren de eerste jaren nog geen geld maar bijvoorbeeld een doosje sigaren of een gratis biertje.

De echte revolutie begon pas toen ene Charles Fey de Liberty Bell fabriceerde in 1899. Dit was de eerste gokkast die meer lijkt op de automaten die nu overal te vinden zijn. Deze kast beschikte over 3 rollen en de symbolen waarmee de grootste prijzen gewonnen konden worden waren bellen, vandaar de naam Liberty Bell. Hier is ook de naam “eenarmige bandiet” ontstaan, dit was namelijk de eerste automaat met een hendel aan de zijkant die naar beneden getrokken moest worden om te spelen. Ook beschikte hij over een betaalsysteem en overzicht.

Deze gokkast was van massief staal en was bijna onmogelijk om te vervoeren. Daarom maakte de ingenieur Stephen Mill iets na 1900 een verbeterde versie van deze kast. Deze was veel lichter, had nieuwe symbolen en werd nog een groter succes dan de Liberty Bell.

Deze nieuwe uitvinding verspreide zich al snel in een razendsnel tempo over de gehele wereld. Toch waren er nog veel verbeteringen nodig, zo waren de gokkasten zeer lawaaierig, nog steeds zwaar en hadden een veel te grote hendel nodig om de rollen te activeren en er kon makkelijk mee gerotzooid worden door de spelers. Zo ontdekte men dat je de automaat kon manipuleren door bijvoorbeeld een schroevendraaier tussen de rollen te steken op een gewenst moment. Hoe zouden ze dit kunnen verbeteren?

Door de komst van de elektriciteit en de microchip! En toen de microchip werd uitgevonden vond deze al snel de weg naar alle gokkasten. De machines werden nu veilig, waren niet meer te manipuleren en ze werden een stuk lichter omdat ze niet meer mechanisch waren. Ook kwamen er nog veel meer voordelen bij kijken, zo konden de uitbaters bijvoorbeeld jackpotten toevoegen.

Al snel volgde er een nieuwe revolutie, de video-slots. Deze werd voor het eerst op de markt gebracht door de techneut Walt Freely en zijn uitvinding kreeg de naam Fortune Coin. Het idee was simpel, hij pakte een oud tv scherm, programmeerde een printplaat en bouwde een betaalsysteem en de eerste video gokkast was geboren. Toch was dit nog niet erg populair, mede omdat het nieuw was en de mensen al jaren niets anders kende dan de draaiende mechanische rollen. Dit veranderde toen het razend populaire spel Video Poker op de markt werd gebracht, mensen gingen dit massaal spelen en kregen hierdoor ook vertrouwen in video slots.

En alweer een revolutie, het gokken op internet. Tegenwoordig zijn er duizenden online casino’s waar je op de mooiste gokkasten kunt spelen. Ook op onze website is dit mogelijk, wij hebben vele kasten die bekend zijn in de Nederlandse uitgaansgelegenheden nagemaakt en dat is ons goed gelukt al mogen we het zelf zeggen. Alle automaten kun je gratis spelen. Dus wil je op gokkasten spelen, gratis of voor euro’s? Dan zit je op http://www.gokkastenspelengratis.com goed, veel plezier!