Hulp bij gokverslaving
Hulp bij gokverslaving Op gokkasten spelen, gratis en voor niets is natuurlijk erg leuk maar op onze website kun je ook voor echt geld spelen. Hierdoor kunnen sommige mensen een verslaving oplopen en komen daardoor in de problemen. Natuurlijk willen wij deze mensen helpen en daarvoor hebben we hieronder informatie over de hulp bij gokverslaving.

Verslaving

Gokken komt in ons land heel veel voor en vaak is dit erg onschuldig. We spelen mee met de staatsloterij, wedden op een voetbalwedstrijd of beproeven ons geluk met een kraslot en ja, zelfs het kopen van aandelen is gokken. Ook zijn er Nederland in bijna elke kroeg of cafetaria speciale afdelingen waar je op gokkasten kunt spelen. De meeste mensen houden het bij het spelen met een paar euro maar er is ook een groepje dat hierin doorslaat en steeds meer geld gaan vergokken. Ze verliezen steeds meer en willen dit goedmaken door nog meer geld te verspelen. Ze blijven dagenlang achter een kast hangen en krijgen hierdoor problemen met geld en ook sociale problemen en problemen op het werk of op school.

Hoe zit het met gokverslaving in ons land?

Tussen 1990 en 2000 waren er in Nederland zo’n 100000 gokverslaafden. Dit aantal werd een stuk minder toen de Nederlandse regering rond het jaar 2000 met nieuwe regels kwam voor gokkasten, zo werden de automaten aangepast en werd het moeilijker om lang door te spelen. Ook werden ze in sommige gelegenheden geheel verboden. Het aantal daalde naar ongeveer 50000 maar met de komst van gokken op het internet steeg dit aantal weer. Op GokkastenSpelenGratis.com hebben wij daarom bepaalde voorzorgsmaatregelingen getroffen. Zo kun je op onze gokkasten spelen, gratis maar ook voor echt geld. Mensen kunnen hier dus zelf een keuze in maken. Als ze niet willen betalen voor een spel hoeft dit dus ook niet. Ook houden wij het gedrag van onze spelers scherp in de gaten.

Van iedere 10 verslaafden zoekt er maar 1 hulp en er kan soms meer dan 10 jaar tussen de eerste aanraking met gokken en deze vraag om hulp zitten. De grootste groep verslaafden is onder de dertig jaar, niet getrouwd en heeft een laag inkomen.

Hoe herken je iemand die problemen heeft met gokken?

- Als een persoon de onderstaande symptomen heeft kan het zijn dat deze problemen heeft met gokken:

- De persoon gooit steeds meer geld in de gokkasten om geleden verliezen goed te maken.

- Hij liegt tegen kennissen en vrienden over de hoeveelheid geld die hij vergokt.

- De persoon komt via illegale manieren aan geld om te kunnen blijven gokken.

- Hij verwaarloost de contacten met familie en vrienden.

- Hij heeft het altijd over gokken en is er altijd mee bezig.

- Alle pogingen om te stoppen met het spelen op gokkasten mislukken.

- De persoon in kwestie is saggerijnig en agressief als hij niet kan gokken.

- Maar geld blijven lenen om toch weer even te kunnen gokken.

Gokverslaafden krijgen ook te maken met ontwenningsverschijnselen zoals dit bij elke verslaving hoort. Ze kunnen zelfs lichamelijke klachten krijgen als ze niet kunnen gokken, zoals hoofdpijn en depressiviteit.

Het is belangrijk om nu hulp te zoeken.

Heb je bovenstaand stuk gelezen en denk je dat je ook een verslaving hebt? Wacht dan niet langer met het zoeken van hulp. Nederland heeft een uitstekende verslavingszorg, meer dan de helft van alle gokverslaafden komt er na een behandeling helemaal vanaf.

Uit onderzoek weten deze instellingen dat een verslaving vaak ergens anders door komt, dit kunnen problemen in de familie of met het werk zijn. Dit moet dus eerst worden opgelost want anders zou de patiënt meteen weer terugvallen na een behandeling. Als dit probleem gevonden is gaan de specialisten zich richten op het stoppen met gokken.

Hulp instellingen

Ook al doet de overheid er veel aan om het gokken zo onaantrekkelijk mogelijk te maken, zo mag je pas gokken als je 18 bent en moet je jezelf inschrijven bij een casino, zijn er nog veel problemen. Hieronder staan instellingen waar je terecht kunt met een verslaving:

De AGOG: website: agog.nl

AGOG is de afkorting van anonieme gokkers omgeving en ze zijn in elke grote stad te vinden, je kunt hier terecht als het gokken jouw in de problemen heeft gebracht.

Korrelatie: website korrelatie.nl

Als je opzoek bent naar professionele hulp neem dan eens contact op met korrelatie, hier zitten mensen klaar die jou kunnen helpen.

Ook wij kunnen hulp bieden op onze website, we kunnen bijvoorbeeld uw IP nummer laten blokkeren zodat je niet meer op onze gokkasten kunt spelen.

Succes.